Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

«Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή….»

Του Γιώργου Τρούλη*
Το υπουργείο παιδείας εξέδωσε δελτίο τύπου στις 18 Μαΐου, μετά την συνάντηση επιτροπής αδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με την υφυπουργό παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το δελτίο τύπου μοιάζει περισσότερο σαν να έχει εκδοθεί από το
υπουργείο προστασίας του πολίτη παρά από το υπουργείο παιδείας με χαρακτηριστικότερο όλων τον τίτλο του: «Εισβολή αδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» και με αποκορύφωμα την πρώτη γραμμή της ανακοίνωσης που κάνει λόγο για «απρόσκλητη και καθόλα παράτυπη εισβολή αδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπροσώπων της ΔΟΕ στο υπουργείο παιδείας». Απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί του υπουργείου παιδείας, μιας και ποτέ δεν έσκυψε στα προβλήματα αυτού του ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής.

Το μοναδικό έγκλημα των συναδέλφων που το υπουργείο παιδείας τους κρατάει όμηρους με την υπόσχεση διενέργειας διαγωνισμού ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής, ήταν η διαμαρτυρία με απεργιακή κινητοποίηση και η προσπάθεια συνομιλίας με την υφυπουργό παιδείας. Τελικά η υφυπουργός δέχτηκε την επιτροπή τους για να ακούσει τα αιτήματά τους. Οι συνάδελφοι διεκδικούν το αυτονόητο, την μονιμοποίησή τους και την εξασφάλιση της δίκαιης μοριοδότησής τους.

Η απάντηση της υφυπουργού ήταν πως όλα έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται η έγκριση από το υπουργείο εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Σε ότι αφορά τη μοριοδότηση ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς πως δρομολογείται νέο θεσμικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή που εξασφαλίζει και το ζήτημα αυτό.

Από τον Φεβρουάριο αναμένεται να διεξαχθεί ο πρώτος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, έχει ανακοινωθεί η ύλη και οι συνάδελφοι βρίσκονται εν αναμονή από μήνα σε μήνα. Πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς και στον ορίζοντα δεν φαίνεται καμία εξέλιξη. Η κοροϊδία έχει και όρια. Πότε θα γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με την τύχη της εκπαίδευσης; Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους της ειδικής αγωγής και ζητάμε την άμεση διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, με σκοπό να στελεχωθούν πλήρως τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία για να δημιουργηθούν γερά θεμέλια στον ιδιαίτερο αυτό τομέα της εκπαίδευσης. Το υπουργείο παιδείας αντί να εκδίδει τέτοια δελτία τύπου, που δεν το τιμάνε, οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα.


* Ο Γιώργος Τρούλης είναι δάσκαλος –αναπληρωτής αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: