Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων ξεκινά το υπουργείο Παιδείας

Ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία ώστε να χρησιμοποιηθούν και από νεότερους μαθητές επιχειρεί να δώσει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.Η Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της στα σχολεία της χώρας καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στα σχολεία τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Οι μαθητές και τα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν.
«Τα βιβλία που για µια χρονιά σάς συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί µαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά µπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή µε τους µαθητές της επόµενης χρονιάς» τονίζει η υπουργός Παιδείας, κάνοντας λόγο για ανάγκη διαµόρφωσης µιας νέας αντίληψης απέναντι στο σχολικό βιβλίο.
Το τελευταίο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου θα γίνει η βράβευση των σχολείων µε τον µεγαλύτερο αριθµό επιστροφών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: