Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Πρόσκληση σε Ομιλία.

Πρόσκληση σε Ομιλία.
Ο συμπατριώτης μας Θωμάς Παπαδόπουλος μιλάει, αφηγείται.
΄Ισως αυτά που θα ακούσουμε να μας θυμίσουν κάτι από όσα έχουμε βιώσει και εμείς!

„ Ein Grieche erzählt “ 

Την Τετάρτη 25 Μαϊου 2011, ώρα 19:30 στο 

Volkshochschule Bad Homburg 

Elisabethenstraße 4-8, 61348 Bad Homburg

Αγαπητοί ΄Ελληνες συμπατριώτες μεγαλύτεροι και νεότεροι ! Γεια σας!
Εμείς ζούμε σήμερα εδώ στο Bad Homburg, στη Γερμανία. Χαιρόμαστε για όσα μπορούμε να απολαμβάνουμε σ΄αυτή την ευρωπαϊκή χώρα.
Φυσικά, τώρα θα θέλαμε πολλοί από εμάς να είμαστε εκεί στην πατρίδα μας, στο χωριό μας, στην Ελλάδα μας. ΄Ομως για οικονομικούς κυρίως λόγους αφήσαμε πριν από μερικά χρόνια την πατρίδα μας. Επιλέξαμε μια δεύτερη πατρίδα. Αυτή είναι η Γερμανία. Αυτό έγινε με τη θέλησή μας. Τιμάμε και τις δύο πατρίδες μας και είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας ευεργέτησαν!
Οι συνθήκες της ζωής εδώ είναι διαφορετικές, αλλά θετικές. Κάναμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσαρμοζόμαστε. Προσπαθούμε να παραμένουμε νομοταγείς, εργατικοί, φυσιολογικοί, φιλικοί με όλους. Συγχρόνως μαθαίνουμε από όλους. Δίνουμε και παίρνουμε.
Η εδώ τοπική κοινωνία μας δέχτηκε, μας προσφέρει όλα όσα είναι δυνατόν να προσφερθούν. Εμείς καταφέραμε να προσαρμοστούμε ομαλά, φυσιολογικά και νιώθουμε άνετα. Ζούμε ειρηνικά. Παραμένουμε θετικοί, ανοιχτοί στη μάθηση. Μάθαμε να σεβόμαστε.
Φροντίζουμε να καλυτερεύουμε εμείς οι ίδιοι τις συνθήκες της ζωής μας. Θέλουμε να νιώθουμε όσο καλύτερα γίνεται. Εδώ μαθαίνουν τα παιδιά μας μέσα στα γερμανικά σχολεία τη μητρική μας γλώσσα. Γιορτάζουμε ελεύθερα. Επιδιώκουμε να διατηρούμε την ελληνική μας πολιτιστική παράδοση και την ταυτότητά μας. Ως πολίτες αυτής της κοινωνίας βιώνουμε την ελευθερία και τη δημοκρατική ζωή, νιώθουμε άνετα. Χαιρόμαστε όσα καλά μας προσφέρει αυτή εδώ η κοινωνία. Προσπαθούμε να ασκούμε, να διατηρούμε και να χρησιμοποιούμε την φυσιολογική και ανθρώπινη ικανότητα της κριτική μας σκέψης. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις ακρότητες και τις αστείες κομπορρημονίες και τις κενόλογες μεγαλαυχίες της μορφής «΄Οταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες ...». Νιώθουμε Ευρωπαίοι πολίτες. Φροντίζουμε να παραμένουμε σοβαροί!
Πρίν από εμάς, εδώ και από αρκετά χρόνια ήρθαν εδώ κάποιοι άλλοι ΄Ελληνες.
Εκείνοι έζησαν σε διαφορετικές συνθήκες, από αυτές που βιώνουμε εμείς σήμερα. Εκείνοι μας δίδαξαν πολλά με τη ζωή τους και με το παράδειγμά τους.Τους είμαστε ευγνώμονες!
Πολλοί από εκείνους δεν ζουν πλέον μαζί μας. ΄Αλλοι έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα μας, στο χωριό τους. ΄Αλλοι έχουν εγκαταλείψει αυτήν την πρόσκαιρη ζωή. Δεν τους λησμονούμε . . .
΄Ενας από τους ΄Ελληνες της περιοχής μας, ο οποίος ζεί και δραστηριοποιείται ανάμεσά μας, είναι και ο ομιλητής. Είναι ο Θωμάς ο Παπαδόπουλος. Αυτός με τη δραστηριότητα και το αγωνιστικό πνεύμα, που τον διακρίνει, μας κάνει να χαιρόμαστε που τον γνωρίζουμε και παρακολουθούμε τις δράσεις του !
Φυσικά τα παραπάνω σχετίζονται με τις δικές μου, τις προσωπικές απόψεις.
Εμείς στον μικρό μας σύλλογο που έχει τον τίτλο ΕΛΛΑΣ Ελληνογερμανικός Πολιτιστικός Σύλλογος Bad Homburg, παρακαλέσαμε τον Θωμά Παπαδόπουλο να παρουσιάσει μερικά από τα προσωπικά του βιώματα σε μια ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό ο μ ι λ ί α , στη γερμανική γλώσσα.
Αυτή θα πραγματοποιηθεί εδώ στη πόλη μας στο Volkshochschule Bad Homburg την Τετάρτη 25 Μαίου 2011, ώρα 19:30.
Φυσικά, όποιος το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα ελεύθερα να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής μας και την ελληνική γλώσσα μας.
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους του Συλλόγου ΕΛΛΑΣ Ελληνογερμανικός Πολιτιστικός Σύλλογος Bad Homburg e.V.

Κώστας Ιατρίδης 
Κώστας Ιατρίδης Bad Homburg 06172 390909 Μάιος 2011
Iatridis @web.de , iatridis@gmx.de, iatridis.k@googlemail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: