Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου: "Εγώ έστειλα το sms"

Ισχυρίζεται ότι εστάλη μόνο ένα μήνυμα για να το δει ο μαθητής μετά το πέρας της εξέτασης.Δηλώνει πως το φροντιστήριο δεν έχει καν 400 μαθητές. Ακαριαία αντίδραση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πριν από 2 ημέρες το περιστατικό
σύμφωνα με το υπ. ΠαιδείαςΟλόκληρο δίκτυο μέσω SMS ή email είχε στήσει 45χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ο οποίος μέσω κινητού τηλεφώνου έστελνε τις απαντήσεις των πανελλαδικών στους μαθητές του.'Οπως αποκαλύπτει το Newsit το φροντιστήριο λάμβανε τα θέματα στις 09.30 το πρωί, και λίγη ώρα αργότερα έστελνε είτε με sms είτε με e-mail τις απαντήσεις στα κινητά τηλέφωνα σε πάνω από 400 υποψήφιους.

Μιλώντας ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου στο NewsIt δήλωσε πως έχει γίνει ένα θέμα χωρίς στην ουσία να υπάρχει θέμα. Παραδέχθηκε πως ο ίδιος έστειλε ένα μήνυμα για να το δει ο μαθητής μετά τη λήξη της εξέτασης του μαθήματος, ενώ αντικρούει τα όσα διαρρέουν περί μαζικής αποστολής μηνυμάτων, καθώς όπως σημειώνει δεν έχει τόσους μαθητές όσους αναφέρονται ότι εστάλησαν τα sms με τις λύσεις των θεμάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του όταν μαθητής σε Λύκειο στο Γαλάτσι πιάστηκε στις τουαλέτες να στέλνει από το κινητό του τις ερωτήσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν το φροντιστήριο έπαιρνε χρήματα από τους υποψήφιους γι' αυτήν του την "υπηρεσία".

Πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν πρόκειται για χάκινγκ στα συστήματα διανομής θεμάτων του υπουργείου Παιδείας τα οποία όπως τονίζεται παραμένουν αδιάβλητα.

Αυτήν την ώρα γίνεται έρευνα στο φροντιστήριο.

Tι λέει το υπουργείο Παιδείας - Ολόκληρη η δήλωση του υφυπουργού κ. Πανάρετου

Ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος δήλωσε σχετικά σήμερα ότι "οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενω το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.4΄."

'Ερευνα από την εισαγγελεία
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν υφίσταται η διαρροή θέματος καθώς και αν υφίσταται διαρροή και σε άλλα μαθήματα, με στόχο να αναζητηθεί και να αναζητηθεί το πρόσωπο που έδωσε τις λύσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε σε κατάθεση ο μαθητής, προς τον οποίο έγινε η διαρροή ηλεκτρονικά, ενώ η όλη έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία εισαγγελέα.
Την έκπληξή του για το περιστατικό εξέφρασε στο NewsIt ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η Ομοσπονδία καταδικάζει το γεγονός με ανακοίνωσή του:

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια παραχάραξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Θεωρεί ιερή την προσπάθεια που καταβάλλουν μαθητές και καθηγητές προς την κατεύθυνση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και καταδικάζει οποιαδήποτε απόπειρα, ανεξάρτητα προέλευσης που θέτει σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: