Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Κλείνουν φοιτητικές εστίες και στην Κρήτη- Αγωνία για τους φοιτητές!

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς…στέγη αφού θα αναγκαστούν να διακόψουν τη φοίτησή τους,  πολλά παιδιά φτωχών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης.
Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κλείνουν φοιτητικές και σπουδαστικές εστίες και η κάθε οικογένεια θα αναγκαστεί- εάν μπορεί- να επωμιστεί το…βάρος του κόστους ενός ενοικίου χωρίς νασυνυπολογίσουμε ασφαλώς τα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για τη φοίτηση ενός παιδιού μακριά από το σπίτι του…!
Ουσιαστικά, με βάση αυτή την απόφαση, η φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και η σπουδαστική εστία στο Ηράκλειο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό!
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, επειδή οι εγκαταστάσεις και των δύο εστιών ανήκουν στα Ιδρύματα, όμως, η λειτουργία τους γίνεται από το ΕΙΝ, όταν το προσωπικό σταματήσει να πληρώνεται, τα Ιδρύματα να πρέπει να’σηκώσουν’ το βάρος!
Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον αφού οι επιχορηγήσεις είναι ελάχιστες.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των φοιτητών και των οικογενειών τους και ασφαλώς των εργαζομένων στα Ιδρύματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: