Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Αντιδρά η ΟΛΜΕ στα σχέδια περικοπής της διδασκαλίας ξένων γλωσσών

Την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης, με την οποία περιορίζεται η δυνατότητα επιλογής από τους μαθητές της δεύτερης ξένης γλώσσας που θα διδάσκονται, ζητάει η ΟΛΜΕ. Εκφράζει την αντίθεσή της και στα σχέδια για το «Τεχνολογικά Λύκεια», που θα αντικαταστήσουν τα Επαγγελματικά Λύκεια.

«Η αντιπαιδαγωγική αυτή απόφαση σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για το ''Νέο Λύκειο'' θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και σε εργασιακή ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς», αναφέρει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για το "ψαλίδι" στις ξένες γλώσσες.
Όσον αφορά στα Τεχνολογικά Λύκεια, υποστηρίζει ότι "ουσιαστικά παραδίνεται, στους σκοπούς και το περιεχόμενό του, στις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων", κάνοντας λόγο για απαράδεκτους θεσμούς που αντικαθιστούν την παροχή εκπαίδευσης λυκειακού επιπέδου. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: