Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Άμεση καταβολή των εφάπαξ απαιτεί η ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος
Την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι πληροφορίες για την περικοπή του εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου.Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος "Πρόκειται για μια απροκάλυπτη ληστεία χρημάτων που ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους αφού μόνον αυτοί και όχι το κράτος, ανελλιπώς εισφέρουν στο ταμείο που δίνει το εφάπαξ. Το κράτος, αυτό που μόνο έκανε και κάνει, είναι με τις διορισμένες διοικήσεις του ταμείου, να διαχειρίζεται και να κατακρεουργεί τα αποθεματικά του ταμείου, για να υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές σκοπιμότητες και πολιτικές", υπογραμμίζει ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Κάνει λόγο για "θράσος" της κυβέρνησης, να επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι σχεδιάζει να περικόψει και το εφάπαξ όσων έχουν ήδη βγει στη σύνταξη αλλά δεν το έχουν εισπράξει."Έέχει γίνει γι’ αυτούς σχετική συνταξιοδοτική πράξη και απλά το ταμείο εδώ και μέχρι τρία χρόνια δεν τους αποδίδει τα οφειλόμενά του σε αυτούς. Αντί δηλαδή να τους τα αποδώσει εντόκως, θα τους πάρει και ένα μεγάλο μέρος από τα χρωστούμενα του. Εκεί δηλ. «που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι» που λέει και ο λαός μας", τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Απαιτεί την άμεση και έντοκη καταβολή του εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: