Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Ως τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βαθμολογιών


Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των εφετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει ως την Δευτέρα, 20 Ιουνίου αναφέρει επισήμως σήμερα το υπουργείο Παιδείας.Μετά από σιγή πολλών ημερών, ο αρμόδιος για τις πανελλαδικές εξετάσεις υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος, αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα σήμερα, τονίζοντας ότι 'καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια' για να δοθούν οι βαθμολογίες όσο το δυνατόν συντομότερα.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων ξεκινάει αύριο Παρασκευή και οι βαθμολογίες έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί ώστε να κάνουν οι υποψήφιοι τις επιλογές τους.
Μάλλον με ειρωνεία μοιάζει σε αυτό το πλαίσιο η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι της κατηγορίας του 10% που κάνουν χρήση παλαιότερης βαθμολογίας μπορούν να αρχίσουν να συμπληρώνουν μηχανογραφικό, καθώς ξέρουν ήδη τους βαθμούς τους...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας είναι η εξής:
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011.
Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: