Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΙΑΝ ΑΣΤΜΠΟΥΡΙ Οι νέοι Ελληνες πρέπει να διδάξουν τη Δύση

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κατηγορία για εμάς. Γιατί η δομή των ''Cult'' είναι ποπ μουσική, χαρντ ροκ, ποπ ροκ, αλτέρνατιβ ροκ κ.ά. Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές», λέει ο Ιαν Αστμπουρι
Ο τραγουδιστής µιλάει για τη χώρα µας, τους "Cult" και τη συναυλία που θα δώσει µε το συγκρότηµά του την Κυριακή στο "Fuzz"

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κατηγορία για εμάς. Γιατί η δομή των ''Cult'' είναι ποπ μουσική, χαρντ ροκ, ποπ ροκ, αλτέρνατιβ ροκ κ.ά. Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές», λέει ο Ιαν Αστμπουρι
"Ανυπομονώ να βρεθώ στην Αθήνα. Εχω έρθει άλλες τρεις φορές. Λατρεύω την πόλη και λατρεύω την κουλτούρα. Οι Ελληνες είναι πολύ παθιασμένοι. Ειδικά οι νέοι, παρατηρώντας τις διαμαρτυρίες στις οποίες συμμετέχουν πρόσφατα. Νομίζω πως είναι η ώρα οι νέοι να παρατηρήσουν και να διατηρήσουν τον ελληνικό πολιτισμό που έχει υπάρξει τόσο ισχυρός.
Ειδικά οι νεαροί Ελληνες πρέπει να διδάξουν τους υπόλοιπους στη Δύση. Διότι τώρα βλέπεις ότι υπάρχει μια πολιτιστική κρίση. Πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις αρχικές αξίες μας, να αναζητήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Και οι πληροφορίες προέρχονται από όλους τους πολιτισμούς. Θα ήταν πολύ χρήσιμο στις μέρες μας" δηλώνει ο Ιαν Αστμπουρι, ο οποίος θα εμφανιστεί στο κλαμπ "Fuzz" την Κυριακή.
Ο τραγουδιστής, ο οποίος δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως λέει, τη συναυλία που έδωσε το 2004 στη χώρα μας με τους εναπομείναντες "Ντορς", όσον αφορά το συγκρότημά του "Cult" δεν δέχεται τις κατηγοριοποιήσεις. Αν τον ρωτήσεις πού θα έπρεπε να εντάξει κάποιος μουσικά τους "Cult" θα απαντήσει:
"Είναι πολύπλοκο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κατηγορία για εμάς. Γιατί η δομή των ''Cult'' είναι ποπ μουσική, χαρντ ροκ, ποπ ροκ, αλτέρνατιβ ροκ κ.ά. Οι επιρροές της μπάντας είναι πολλές". Το συναυλιακό πρόγραμμα της βρετανικής μπάντας θα περιλαμβάνει υλικό από την περίοδο του "80 των "Death Cult" και θα φτάνει στο σήμερα.
Τον καλλιτέχνη τον απασχολούν "οι πνευματικές εξελίξεις", καθώς οτιδήποτε άλλο συμβαίνει (πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές εξελίξεις) "είναι προϊόν αυτών". Γι" αυτό και ο ίδιος μας προτρέπει να παρατηρήσουμε την υψηλή τέχνη που συμβαίνει.
"Με ενδιαφέρει η τέχνη που γίνεται σήμερα. Ενας από τους αγαπημένους μου ζωγράφους είναι Ελληνας, ο Κώστας Σερεμέτης. Είναι από τη Σπάρτη αλλά ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Είναι πολύ διάσημος ζωγράφος. Η δουλειά του είναι πολύ πρωτοποριακή και προκλητική. Δημιουργεί σύμβολα όπως έκαναν και οι αρχαίοι τότε που είχαν διαφορετικούς θεούς. Τον εκτιμώ. Δεν είναι ο μόνος εκεί έξω που ζωγραφίζει, κάνει μουσική ή ταινίες. Είναι μια ενθουσιώδης στιγμή" σημειώνει ο Αστμπουρι.
Ο Ιαν χρησιμοποιεί το κομπιούτερ ως ένα απλό εργαλείο, καθώς προτιμά το χαρτί.
"Κουβαλώ πάντα μαζί μου χαρτί. Είναι πιο εύκολο να έχω ένα σημειωματάριο και να γράφω" λέει ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως όσο εύκολο κι αν είναι να ανοίξεις τον κατάλληλο φάκελο στο κομπιούτερ, όταν βλέπεις τις λέξεις που έχεις σημειώσει σε ένα κομμάτι χαρτί μπορείς να δεις και σε ποια κατάσταση ήσουν όταν τις έγραφες, από το σχήμα των γραμμάτων. Κάτι που δεν το βλέπει κάποιος όταν δουλεύει στον υπολογιστή.
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΟΥΧΩΝ
  • Ο Ιαν Αστμπουρι έχει και τη δική του εταιρεία ρούχων με street wear την οποία δεν διαφημίζει όπως άλλοι σελέμπριτις, καθώς τον ενδιαφέρει απλώς η δημιουργία ρούχων με δική τους ταυτότητα.
ΝΤΕΜΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ
navloniti@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: