Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Μήνυση κατά Πανάρετου από πανεπιστηµιακούς

 
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ
ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ολοένα και πιο έντονη εξελίσσεται η σχέση των πανεπιστηµιακών και των καθηγητών ΤΕΙ µε τον υφυπουργό Παιδείας Ι. Πανάρετο, αγγίζοντας πλέον τα όρια µιας ιδιότυπης ακαδηµαϊκής «βεντέτας». 

Χθες, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των πανεπιστηµιακών (ΠΟΣ∆ΕΠ) και των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ)έφτασαν στο σηµείο νακατηγορήσουν τον υφυπουργό σε κοινή τους ανακοίνωση για «µεταχείριση που δείχνει να είναι έντονα συµπλεγµατική και να αγγίζει τα όρια µιας ακατανόητης εκδικητικότητας!». 
Ακόµη, δήλωσαν ότι προσφεύγουν πλέον στην ποινική ∆ικαιοσύνη εναντίον του υπουργείου Παιδείας µε µηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την «αυθαίρετη αναστολή των διαδικασιών εξέλιξης πανεπιστηµιακών µε ανοικτή προκήρυξη των θέσεών τους». 
Την ίδια στιγµή, το ΤΕΙ Αθήνας διά του προέδρουτου ∆. Νίνου απέστειλε επιστολή προςτον Πρωθυπουργό, στηνοποία προειδοποιεί ότι δενθα ανοίξει από τον Σεπτέµβριο και δεν θα εγγράψει νέους σπουδαστές, κατηγορώντας τον κ. Πανάρετο: «Οταν ο κ. υφυπουργός βάλλει κατά του ΤΕΙ Αθήνας, πρέπει να είναι προετοιµασµένος για πραγµατική µάχη, διότι δεν σκοπεύουµε να παραδοθούµε αµαχητί», αναφέρει η «πολεµική»επιστολή! Αφορµή για αυτήν την κατά µέτωπο επίθεση, ήταν δυο πρόσφατες αποφάσεις του κ. Πανάρετου. Με την πρώτη έκοψε τις προσλήψεις νέων συµβασιούχων διδασκόντων. Από την ερχόµενη ακαδηµαϊκή χρονιά κανένα τµήµα πανεπιστηµίου µε περισσότερους από 25διδάσκοντες (15 για τα ΤΕΙ), δεν θα προσλάβει συµβασιούχους διδάσκοντες, εκτός αν αιτιολογήσει επαρκώς γιατί τους ζητά. Σύµφωνα µε το ΤΕΙ Αθήνας όµως, η απόφαση αυτή είναι αριθµητικά αυθαίρετη: «Στο ΤΕΙ φοιτούν 28.000 σπουδαστές. Για τη λειτουργία κάθε Τµήµατος απαιτούνται 31-43 µέλη ΕΠ», αναφέρει

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: