Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Δόθηκαν, επιτέλους, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αφού έπαιξε με τα νεύρα των υποψηφίων το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη βαθμολογία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.
Οι απόφοιτοι των λυκείων που μετείχαν στις εξετάσεις περίμεναν την περασμένη Παρασκευή την ανακοίνωση της βαθμολογίας, αφού την ίδια ημέρα  ξεκίνησε και η συμπληρώση των μηχανογραφικών. Αρχικά το υπουργείο μετέθεσε για σήμερα το πρωί τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις, για να δώσει ακολούθως άλλη μία παράταση για το μεσημέρι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στη σχετική ιστοσελίδα.
Οι υποψήφιοι μπορούν, πια, να δουν τη βαθμολογία τους στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους (σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες).
Το πρωινό... καψόνι του υπουργείου Παιδείας στους υποψήφιους  
Το πρωινό... καψόνι του υπουργείου Παιδείας στους υποψήφιους Στο μεταξύ έχει ήδη αρχίσει από την Παρασκευή η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. Πολλοί όμως είναι οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση, καθώς η διαδικασία φέτος θα είναι νέα, και θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτύου.
Να σημειωθεί ότι φέτος έχουμε σημαντικούς περιορισμούς στις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα σε όποια σχολή επιτύχουν οι υποψήφιοι στην περιφέρεια εκεί θα παραμείνουν, καθώς είναι πλέον ουσιαστικά απαγορευτική η μετεγγραφή. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πολλοί εκτιμούν ότι θα παρατηρηθούν πτώσεις σε περιφερειακά Ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: