Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι για το νόμο - πλαίσιο

 
Στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεσσαλονίκη

Στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ως αντίδραση στο νόμο - πλαίσιο. Από την Ομόνοια θα ξεκινήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που συνεχίζεται το ντόμινο των καταλήψεων, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αντεπιτίθεται στις φοιτητικές παρατάξεις και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κλείνουν τα Πανεπιστήμια.
Η υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε αιχμηρές εκφράσεις τόσο κατά των φοιτητικών παρατάξεων που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου όσο και κατά των πανεπιστημιακών ηγετών και των συγκλήτων, που με τις αποφάσεις τους για αναβολή των Εξεταστικών ουσιαστικά υποδαυλίζουν τις καταλήψεις.

«Οταν υπάρχει πρύτανης που λέει ότι τα παιδιά ορίζουν πότε θα δώσουν εξετάσεις και όταν οι σύγκλητοι βγάζουν αποφάσεις που λένε ότι "αναβάλλουμε τις εξετάσεις για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους", καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν ο νόμος και γιατί η συναίνεση σε αυτό τον νόμο δεν έγινε από τα κόμματα, επιβλήθηκε από την κοινωνία η οποία λέει "δεν πάει άλλο!" με όλη αυτή την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο Πανεπιστήμιο» υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η συντονιστική επιτροπή των πρυτάνεων -που συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Αννα Διαμαντοπούλου για ύβρεις. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, από την πλευρά τους, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες για να εκτιμήσουν τον νέο νόμο, τοποθετήθηκαν υπέρ των ανοικτών ιδρυμάτων - αν και στο ΤΕΙ της Αθήνας οι σπουδαστές αποφάσισαν την Τετάρτη κατάληψη - παρότι επίσης διαφωνούν με αρκετά σημεία του νέου νόμου.
Όσον αφορά στις καταλήψεις, προστέθηκαν, μεταξύ των άλλων, την Τετάρτη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πειραιώς και άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου της Αθήνας όπως η Νομική, τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, στα Ιωάννινα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη και αλλού.

Αυτό καθώς σχεδόν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στηρίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΔΑΠ του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθηνών που περιείχε βαρείς χαρακτηρισμούς ακόμη και κατά του αρχηγού της ΝΔ, οδήγησε σε απομάκρυνση του επικεφαλής της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: