Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Στα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και των Ιωαννίνων

panepisthmio_
Στην ερευνητική απόδοση
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρακολουθώντας τα διάφορα δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρονται στις αξιολογικές κατατάξεις των Πανεπιστημίων της χώρας, (κυρίως την  ειδική έκδοση «Times Higher Education» των «Times» του Λονδίνου)  ανακοίνωσε πως το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν εμφανίζεται σε αυτούς τους αξιολογικούς καταλόγους δεν οφείλεται στις εκπαιδευτικές ή ερευνητικές επιδόσεις του, αλλά σε κριτήρια που αφορούν το μέγεθος και την πληρότητα γνωστικών αντικειμένων (π.χ. λίστα της Σαγκάης).
Σύμφωνα με τον δείκτη High Impact Universities Research Performance Index που αφορά κυρίως στην ερευ­νητική απόδοση των Πανεπι­στημίων, τo Harvard είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ το Καποδιστριακό καταλαμβάνει τη θέ­ση 326, τo Αριστοτέλειο τη θέ­ση 410, το Πατρών τη θέση 474 και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  τη θέση 498.
Στην  ειδική έκδοση «Times Higher Education» των «Times» του Λονδίνου με την οποία δημοσιοποιήθηκε η κατάταξη των πανεπιστημίων του κόσμου για το 2011-2012. το Πανεπιστήμιο  Κρήτης ήταν το μοναδικό ελληνικό.
Θετικές αξιολογήσεις και 14 προγράμματα στο «Θαλής»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας, πρόσφατα έχουν αξιολογηθεί πέντε Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φυσικής, Πληροφορικής, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Χημείας) με πολύ θετικές και εγκωμιαστικές κρίσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.
Επιπλέον, η παρουσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι ιδιαιτέρως θετική στην πρόσφατη αξιολόγηση των ερευνητικών προγραμμάτων «ΘΑΛΗΣ» με τελική έγκριση 14 προτάσεων κατατάσσοντας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην τρίτη θέση, μετά από το Ε.Μ.Π. και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι εντός του Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προγραμματίζει να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία των επίσημων αξιολογήσεων για όσα Τμήματα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης.
 neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: