Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια

Νέο πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων από φοιτητές του ίδιου Τμήματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Η διανομή των συγγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια ξεκινάει
στις 24 Οκτωβρίου και οι φοιτητές θα έχουν την επιλογή είτε να παραγγείλουν νέα συγγράμματα, μέσω του http://eudoxus.gr/, είτε να διαλέξουν χρησιμοποιημένα, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus .
Το πρόγραμμα ονομάζεται «Εύδοξος+» και θα λειτουργεί στο πλαίσιο του ήδη υπάρχοντος «Εύδοξος», που αφορά στην ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων.
Επιπλέον, όσοι φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εύδοξος+» θα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων.
Η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται ήδη σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο και συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: