Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Πωλούσε πλαστά… βιβλία!

Τι άλλο θα δούμε; Ακόμη και… πλαστά βιβλία που ο ίδιος είχε βγάλει στα ράφια του βιβλιοπωλείου που διατηρεί στην Πάτρα ένας 40χρονος επιχειρηματίας, για να εξασφαλίσει «καθαρά» κέρδη από την πώλησή τους σε βάρος –φυσικά- των συγγραφέων και των εκδοτικών οίκων!

Ωστόσο, κάποιος «σφύριξε» την παράνομη δραστηριότητα του σε μια από τις θιγόμενες εκδοτικές εταιρείες και οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατέφυγαν στην Ασφάλεια Πατρών ζητώντας να γίνει έρευνα. Οι αστυνομικοί που πήγαν να ερευνήσουν την καταγγελία, έκαναν έρευνα στο βιβλιοπωλείο και ανακάλυψαν οκτώ αντίτυπα βιβλίων, τα οποία ο 40χρονος είχε «σκανάρει» με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα είχε τυπώσει  και τα διέθετε προς πώληση!
Πιθανότατα, μάλιστα, οι «δουλειές» του πήγαιναν καλά, αφού φαίνεται ότι ετοιμαζόταν να τυπώσει άλλα 25 πλαστά αντίγραφα βιβλίων, τα οποία βρέθηκαν αποθηκευμένα σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) στον υπολογιστή του καταστήματός του! Τα αντίγραφα και ο υπολογιστής κατασχέθηκαν, ενώ ο βιβλιοπώλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νομού περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: