Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Κανονικά θα παρελάσουν τα σχολεία της Ηπείρου

Παρά την απόφαση του Υπουργείου για «κόψιμο» των υπό κατάληψη
Δεν θα συμμετάσχουν εφέτος στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου όσα σχολεία βρίσκονταν σε καταλήψεις για περισσότερες από τέσσερις ημέρες.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που διαβιβάστηκε σε όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, όχι ως τιμωρία των απείθαρχων μαθητών, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά για να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα στις ώρες που θα δίνονταν, σε διαφορετική περίπτωση, σε πρόβες.
Στην σχετική εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Μιχ. Κοντογιάννη τονίζεται ότι «προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά ενόψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις».
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πάντως ότι τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις, μόνο εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και έπειτα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Έτσι η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, Φιλιώ Νόκα Ζαράχη έκανε χρήση της διευκρίνησης αυτής και αποφάσισε πως για την Ήπειρο τα σχολεία που είχαν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα το κάνουν κανονικά, άσχετα αν βρισκόταν υπό κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις μέρες.
Όπως τονίζει η κ. Νόκα η απόφαση αυτή η οποία εστάλη σε όλες τις σχολικές μονάδες και τους δήμους πάρθηκε με γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, προσθέτοντας πως σε ότι αφορά το ζήτημα των χαμένων διδακτικών ωρών οι πρόβες των μαθητών μπορούν να διεξαχθούν κατά την ώρα της γυμναστικής και να μην δημιουργηθεί έτσι περαιτέρω πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: