Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Πληροφορική με πτυχίο… Ιατρικής

Δεκαεννιά πτυχιούχοι τμημάτων Πληροφορικής ή Μηχανικών Πληροφορικής θέτουν θέμα νομιμότητας προσλήψεων εκτάκτων εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Ηπείρου προσθέτοντας ακόμα μια
«πινελιά» στην πολύ κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού του ίδρυμα, ελέω μνημονίου και περικοπών. Οι πτυχιούχοι καταγγέλλουν ότι στην επιλογή των, λίγων ούτως ή άλλως, έκτακτων εκπαιδευτικών, προτιμήθηκαν υποψήφιοι μέχρι και με πτυχία… Ιατρικής από πτυχιούχους Πληροφορικής

 «Με την παρούσα ενυπόγραφη αναφορά επιθυμούμε να καταγγείλουμε τη διαδικασία αξιολογικών κρίσεων και επιλογής επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών, η οποία ακολουθήθηκε στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012» αναφέρουν οι επιστήμονες, στο έγγραφο που έχουν γνωστοποιήσει στη διοίκηση του ΤΕΙ από τις 12 Οκτωβρίου.
Θέτουν ζήτημα νομιμότητας των επιλογών και εξηγούν τα σημεία στα οποία στηρίζουν την προσφυγή τους: Το πρώτο έχει να κάνει την καθαυτή διαδικασία η οποία είναι εντελώς παράτυπη, το δεύτερο αφορά τα επιστημονικά κριτήρια επιλογής του προσωπικού ενώ οι επιστήμονες ενημερώνουν ότι έχουν ήδη προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.
Πρώτον, καταγγέλλουν ότι η ανακοίνωση των αξιολογήσεων των υποψηφίων που έγινε στις 22 του περασμένου Ιουλίου, «δεν ήταν ούτε πλήρης, ούτε σύμφωνη με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία. Οι πίνακες κατάταξης αποτελούνταν από κατατάξεις υποψηφίων ανά προσφερόμενο μάθημα και περιείχαν μόνο ονομαστικά τους υποψήφιους, χωρίς κάποια συνοδευτική πληροφορία που να τεκμηριώνει την κατάταξη». Επικαλούνται το Προεδρικό Διάταγμα 163 αρ. 2 για να ενισχύσουν την καταγγελία τους και συμπληρώνουν ότι, η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ήταν ουσιαστικά μόνο μια μέρα, τη Δευτέρα 25/7. «Κληθήκαμε να καταθέσουμε ενστάσεις χωρίς να γνωρίζουμε τα προσόντα των υπολοίπων υποψηφίων, έχοντας διορία μισής εργάσιμης μέρας και έχοντας την υποχρέωση να μεταβούμε μεσούντος του καλοκαιριού στην Άρτα» τονίζουν, προσθέτοντας ότι πολλοί εκ των υποψηφίων δεν μένουν καν στην Άρτα.
Ακόμα και… γιατροί;
Η σημαντικότερη καταγγελία τους, είναι ότι στον κατάλογο επιτυχόντων όχι μόνο υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καν συναφή με την Πληροφορική βασικό τίτλο σπουδών, αλλά και συχνά, υποψήφιοι με πτυχίου Φυσικού για παράδειγμα, είναι ψηλότερα καταταγμένοι από πτυχιούχους Πληροφορικής.  «Είναι ενδιαφέρον επίσης, το γεγονός ότι στις κατατάξεις που ανακοίνωσε το εν λόγω τμήμα, έχει αφήσει εκτός υποψηφίους που δήλωσαν ενδιαφέρον για μαθήματα τα οποία άπτονται της επιστήμης των Μαθηματικών, χωρίς να έχουν αντίστοιχο βασικό τίτλο σπουδών» συμπληρώνουν και δεν σταματούν εκεί: καταγγέλλουν ότι εκτός από όλα τα άλλα, αναγνωρίστηκαν από το ΤΕΙ ως «συναφείς με την πληροφορική» τίτλοι σπουδών από τμήματα όπως… Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Βιολογικών Εφαρμογών μέχρι και Ιατρικής. Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα παραπέμπουν σε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το 2004 για αντίστοιχη περίπτωση στο ΤΕΙ Λάρισας το 2004, με την οποία τελικά δεν επιτράπηκε η πληρωμή των εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν με αυτό τον τρόπο.  Οι υποψήφιοι ζητάνε από τη διοίκηση του ΤΕΙ να ελέγξει τις προσλήψεις, να τους δώσει τα πρακτικά του συμβουλίου του συγκεκριμένου τμήματος και επιφυλάσσονται για παν νόμιμο δικαίωμά τους.
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: