Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Μείωση διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία λόγω κρίσης

Κύμα φυγής μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται εφέτος σε ποσοστό 15%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο αριθμός των μαθητών που «μετακομίζουν» σε θρανία δημόσιων σχολείων φθάνει έως και το 50%, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Παράλληλα, το ποσοστό των μη καταβληθέντων διδάκτρων έχει αυξηθεί περίπου κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε ορισμένα σχολεία γονείς, αδυνατώντας να φανούν συνεπείς, ζητούν από τους ιδιοκτήτες «μείωση διδάκτρων λόγω κρίσης».
Την ίδια στιγμή πλήγμα φαίνεται να έχει δεχθεί και το καθεστώς των ιδιαίτερων μαθημάτων παρότι οι καθηγητές μείωσαν τις απαιτήσεις στις αμοιβές, ενώ ενισχύθηκαν τα οργανωμένα, πολυμελή φροντιστήρια.
Ωστόσο, εξαίρεση στη γενική εικόνα αποτελούν εκείνα τα σχολεία που ακολουθούν ξένο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών - σε αυτά φοιτούν και παιδιά αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα.
http://tvxs.gr/news/ellada/meiosi-didaktron-sta-idiotika-sxoleia-logo-krisis

Δεν υπάρχουν σχόλια: