Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Μεταγραφές Φοιτητών

Μετά την απάντηση της κας. Χριστοφιλοπούλου κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας ο Θανάσης Οικονόμου, σχετικά με το θέμα των μεταγραφών φοιτητών, το Υπουργείο προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Παρατείνονται οι εγγραφές των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2011.
Κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά μη συμβατά με τα απαιτούμενα στο Νόμο.
Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται αντιμετώπιση του προβλήματος  κατ΄ εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη Σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους».
Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή αφορά το μεγαλύτερο μέρος των πρωτοετών φοιτητών που αιτούνται μεταγραφής και εμπίπτουν σε ειδικά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: