Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Τερματισμό της κατάληψης ζητούν οι πρυτάνεις

Τερματισμό της κατάληψης ζητούν οι πρυτάνεις
Την ανάγκη επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έπειτα από ένα μήνα κατάληψής του, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές, οι κοσμήτορες και οι πρόεδροι Τμημάτων του Ιδρύματος.

Μάλιστα, τονίζουν ότι "οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες Επιτροπής Ερευνών, δεν λειτουργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω καταλήψεων στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας στη Μυτιλήνη, κι αυτό δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στο ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου".
Αναφέρεται ακόμα πως η κατάληψη από μια μικρή ομάδα φοιτητών "δημιουργεί αδυναμία σύγκλησης των συλλογικών οργάνων και παράλληλα αναστέλλει ζωτικές λειτουργίες του, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο τώρα όσο και στο άμεσο μέλλον".
Ενδεικτικά σημειώνεται η αδυναμία συμμετοχής σε σοβαρότατους διαγωνισμούς που αφορούν το κτήριο των Κοινωνικών Επιστημών και τις φοιτητικές εστίες στη Μυτιλήνη, το κτίριο 7ης Μαρτίου στη Ρόδο, τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών, τη φύλαξη και την καθαριότητα των κτιρίων, τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να χάνονται μοναδικές και μη αναπληρώσιμες δυνατότητες για το σύνολο του Πανεπιστημίου ή για επιμέρους Σχολές.

Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αδυναμία υλοποίησης των σημαντικών ιδρυματικών έργων, που έχει εξασφαλίσει το Ίδρυμα, ζωτικών για τη λειτουργία του αλλά και για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας σε πολλούς νέους, η οποία επιφέρει σημαντικές απώλειες πόρων και εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και ματαίωσής τους.
Επιπλέον τονίζουν ότι σημειώνονται σοβαρότατες καθυστερήσεις στην αμοιβή των φοιτητών/τριών που συμμετείχαν στην πρακτική άσκηση, καθώς και της πληρωμής εξόδων που είχαν προκαταβάλει διδάσκοντες, από προσωπικούς τους πόρους, για έξοδα δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης.
Σοβαρή καθυστέρηση, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, σημειώνεται και στην αμοιβή μελών προσωπικού, που συχνά δεν έχουν άλλους πόρους: νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, αλλά και μέλη των Διοικητικών Υπηρεσιών και της Επιτροπής Ερευνών που εργάζονται με συμβάσεις έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με την ανακοίνωση καλούνται οι φοιτητές που συνεχίζουν την κατάληψη να συστρατευτούν με την πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, "για να τα αντιμετωπισθούν από κοινού, ενωμένοι με επιτυχία, για το καλό των φοιτητών τα προβλήματα του επιστημονικού δυναμικού, των εργαζομένων, αλλά και του συνόλου των τοπικών κοινωνιών και της χώρας μας".
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: