Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αναστέλλει την έναρξη μαθημάτων το ΤΕΙ Αθήνας

Κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας λέει η Άννα Διαμαντοπούλου
 
Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την εβδομαδιαία αναστολή της έναρξης των μαθημάτων που ξεκινούν
τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου εξαιτίας έλλειψης έκτακτου προσωπικού που θα επιτρέψει στο ίδρυμα να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «την ευθύνη για την πιθανή απώλεια του χειμερινού εξαμήνου, δεν θα φέρει πλέον το ΤΕΙ Αθήνας» επίσης τονίζει ότι  «δεν έχουν σταλεί ακόμη οι επιχορηγήσεις των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, των εγκεκριμένων, ήδη 'ψαλιδισμένων' προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να μην μπορεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του».  
Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας σημειώνει ακόμη ότι «αν αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπισθούν άμεσα το ίδρυμά μας θα αναγκαστεί να μην επικυρώσει τις εγγραφές όλων των σπουδαστών που εγγράφηκαν στο ΤΕΙ Αθήνας από μετεγγραφές και άλλες ειδικές κατηγορίες, διότι εισήχθηκαν στο ίδρυμα χωρίς την έγκρισή του και φυσικά δεν μπορεί να τους προσφέρει τις εκπαιδευτικές παροχές του.». 
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη πλευρά της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απαντάει ότι «Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για μία εβδομάδα, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι κανένα Ίδρυμα δεν μπορεί να πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας.»
Επίσης συμπληρώνει ότι «Σε εποχές βαθιάς κρίσης οι δάσκαλοι πρέπει να κρατήσουν ανοιχτές τις Σχολές, οι γιατροί ανοιχτά τα νοσοκομεία. Όσο είναι δυνατό να μη θίγεται η νέα γενιά.» και τους καλεί να συμβάλουν μαζί με την Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: