Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Αντιπαράθεση για τα «μαύρα περιβραχιόνια» στις μαθητικές παρελάσεις


Μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου, χρησιμοποιείται ως αφορμή για να εξελιχθεί νέα αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών.Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, απάντησε απόψε στο υπουργείο Παιδείας για τη στάση της ΟΛΜΕ στις μαθητικές παρελάσεις (σ.σ. μαύρα περιβραχιόνια), αλλά και για το συσχετισμό των μηνυμάτων του ’40 και του σήμερα.Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο γ.γ. της ΟΛΜΕ αναρωτιέται «γιατί η ηγεσία του υπουργείου ενοχλείται από την αντίδραση των εκπαιδευτικών; Επειδή καλούνται να εκφράσουν τη οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας; Πολιτική που όχι μόνο καταστρέφει τη δημόσια εκπαίδευση και μεταφέρει σε συνθήκες Μεσαίωνα τα εργασιακά δικαιώματα όλων, αλλά και διαλύει όλα τα κοινωνικά αγαθά και ξεπουλά τον πλούτο της χώρας, την οποία παρέδωσαν οι σημερινοί μας κυβερνήτες στις πολιτικές των ισχυρών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Εμείς, μαζί με όλο το λαό, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με κάθε ειρηνικό τρόπο και μέσο σε αυτή την πολιτική και σύντομα θα την ανατρέψουμε. Αυτό τον ουρανό δεν μπορείτε να μας τον πάρετε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: