Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχουν κι ελληνικές, παραδοσιακές φωνές

Παρακολουθώ καθημερινά, όχι μόνο την πολιτική και οικονομική κατάσταση της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ελλάδας, αλλά και τα πολιτισμικά δρώμενα, μεταξύ των οποίων και τη μουσική.
Δεν είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς  τα ιδιαίτερα εκείνα μουσικά ερεθίσματα, με τα οποία κοινωνικοποιήθηκε. Μιλώ εδώ για την ελληνική παραδοσιακή μουσική.
Ψάχνοντας τους ελληνικούς σταθμούς, που μπορώ να ακούσω μέσω διαδικτύου, έπεσα πάνω σε ένα πολύ παραδοσιακό σταθμό, το ΣΤΟΥΝΤΙΟ 3,  με έδρα της Θεσσαλονίκης. Κάθε βράδυ, μετά την εργασία, καθημερινές και γιορτές απολαμβάνει κανείς ελληνική παραδοσιακή μουσική μέσα από την εκπομπή "Αναζητώντας την παράδοση μέσα από το δημοτικό τραγούδι" με τον Απόστολο Φίλη. Επαγγελματίας ο ίδιος προσφέρει επιλεγμένη μουσική από όλες τις ελληνικές περιφέρειες. Για τον παραγωγό της εκπομπής μπορεί να πει κανείς πολλά. Εκείνο όμως που του πιστώνουμε στα πολύ θετικά και είναι άξιο συγχαρητηρίων είναι η μεταλαμπάδευση της μουσικής ευαισθησίας του στα δυο κορίτσια του, που κάθε Κυριακή και γιορτή μεσημέρι κάνουν τον κόσμο να "καρφώνεται" στα μεγάφωνα του ραδιοφώνου τους, τόσο με τη ζωντανή επαφή με τον κόσμο, τους πολυάριθμους ακροατές τους, όσο και με την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι ακόμα "παιδιά", δηλαδή σε παιδική ηλικία. Παρόλα αυτά συμπεριφέρονται άψογα, με μεγάλη ευγένεια και διακριτικότητα. Αξίζει τον κόπο να τις ακούσει κανείς. Είναι τα δυο κοριτσάκια, η Ελένη και η Μαρία Φίλη, μαθήτριες στο σχολείο ακόμα, αλλά παράγουν αυτόνομα την καταπλητκική εκπομπή. Συγχαρητήρια από το ιστολόγιό μας και το διαχειριστή του ιδιαίτερα.
kapistri.blogspot.com  με έδρα τη Φραγκφούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: