Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

SOS από Σημίτη Αρθρο στην «Κ»: Κίνδυνος αποβολής από την Ευρωζώνη

Ανάγκη εκτάκτων διαδικασιών.
Σήμα κινδύνου για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εκπέμπει με άρθρο του στην «Κ» ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, περιγράφοντας τις εφιαλτικές εκδοχές που την αναμένουν αν δεν αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει. Ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτός, υπογραμμίζοντας πως μέσω των προβλέψεων του νέου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) «οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν καθοριστεί».
Προειδοποιεί δε ότι το όλο θέμα θα κριθεί «το αργότερο έως το 2014», αλλά και ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης του Μηχανισμού το πρώτο εξάμηνο του 2012, «ο διαθέσιμος χρόνος θα είναι ελάχιστος». Ως εκ τούτου και με δεδομένες τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προβλέψεων του Μνημονίου, τις οποίες επισημαίνει, τονίζει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα, πως «χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια» και ότι «η προοπτική της ανάκαμψης θα παραμείνει ζωντανή αν δουλέψουμε με συνέπεια, σχέδιο και θέληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: