Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

SOS για τα Προπύλαια από τον πρύτανη

 
Κέντρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχει γίνει ο χώρος μπροστά και γύρω από τα Προπύλαια, από τις αρχές Ιουλίου, όπως καταγγέλλει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος υπενθυμίζει τις σχετικές
επιστολές που έχει στείλει από τον περασμένο Ιούλιο στο Δήμο Αθηναίων, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον αρχηγό της Αστυνομίας, τον αστυνομικό διευθυντή και τον προϊστάμενο Δίωξης Ναρκωτικών.
Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Πρυτανεία αναφέρει ότι έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εμπλεκομένων προσώπων από τα Προπύλαια, που έχουν μετατραπεί σε χώρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.
«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας», τονίζει, «δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος. Μακάρι το πανεπιστήμιό μας να διέθετε τα μέσα για την επίλυση του προβλήματος. Θα είχαμε επιληφθεί, όπως μέχρι τώρα έχουμε πράξει, έτσι ώστε το κτίριό μας να είναι το πιο καθαρό και το πιο λαμπρό στην περιοχή μας».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη, η οποία περιγράφει την κατάσταση.
Συγκεκριμένα τονίζει: «Η κατάσταση που επικρατεί στον γύρω από το Ιστορικό Κτήριο του ΕΚΠΑ χώρο έχει γίνει αφόρητη λόγω της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές δυσχέρειες τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματός μας (αναγορεύσεις επίτιμων διδακτόρων, επιστημονικών συνεδρίων, ορκωμοσιών φοιτητών) όσο και στην ευταξία του περιβάλλοντος χώρου, δεδομένου ότι το κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης όπως και της Ακαδημίας Αθηνών αποτελούν χώρο επίσκεψης περιηγητών και προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, το οποίο επί πλέον επιφέρει αδικαιολόγητα την μήνη των διερχομένων κατά του Πανεπιστημίου μας». 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: