Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από ένα εκατομ. διδακτικές ώρες τη βδομάδα χάνονται

Μη τρομάζετε για το μεγάλο αριθμό χαμένων διδακτικών ωρών. Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία. Ιδιαίτερα στα
γερμανικά γυμνάσια υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού και με το παραμικρό που βγαίνουν εκτός υπηρεσίας κάποιοι εκπαιδευτικοί (ασθένειες, επιμόρφωση κτλ), χάνονται τα μαθήματα. Οι περικοπές χρηματοδότησης που έγιναν για το προσωπικό πρώτης ανάγκης (επιφυλακής) έχει ως αποτέλεσμα να μην αναπληρώνονται τα μαθήματα ούτε με σύμπτηξη τμημάτων ούτε με διορισμό ωρομισθίων. Και μετά λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Εκτός αυτού στην Ελλάδα και παρόντες να είναι οι εκπαιδευτικοί, γίνονται καταλήψεις και αποχές από τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να χάνονται πάρα πολλές διδακτικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: