Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν διαχωρισμό των Θρησκευμάτων από την Παιδεία

Μόνο στο Ιράν και την Ελλάδα τα Θρησκεύματα είναι στο ίδιο χαρτοφυλάκιο με την Παιδεία. Αυτό αναφέρουν πανεπιστημιακοί που μετέχουν στη συνδικαλιστική παράταξη της Αριστερής
Μεταρρύθμισης, οι οποίοι -εν όψει και της κυβερνητικής αλλαγής- ζητούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις εστιάζοντας στους τομείς της Παιδείας και στις σχέσεις κράτους - εκκλησίας. «Ως δημόσιοι λειτουργοί ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει τον χαρακτήρα και την ονομασία του σημερινού υπουργείου Διά Βίου Μάθησης και Θρησκεύματος σε υπουργείο Παιδείας και Ερευνας. Η σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση πρέπει να σημάνει την αρχή πραγματικών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΡΜΕ. Η παράταξη ερμηνεύει την απουσία της έρευνας από τον τίτλο του αρμόδιου υπουργείου ως ένδειξη για τις κυβερνητικές προτεραιότητες. «Εχουν εξαντληθεί τα κονδύλια για βασική έρευνα στα πανεπιστήμια, αφού οι εναπομείναντες πόροι του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν στη Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας για εφαρμοσμένα προγράμματα και τη σύνδεση με την παραγωγή», λέει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: