Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Συναγερμός για το Πολυτεχνείο

Την Πέμπτη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη φωτογραφία, η σημαία της εξέγερσης στην κορυφή της περσινής πορείας
Πάνω από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα βρίσκονται την Πέμπτη επί ποδός. Τέθηκε ήδη από χθες σε ισχύ το σχέδιο φύλαξης κτιρίων

Την Πέμπτη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στη φωτογραφία, η σημαία της εξέγερσης στην κορυφή της περσινής πορείας
Ξεκίνησε χθες το τετραήμερο εορτασμού της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου, με εκδηλώσεις στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο που στις 17 Νοεμβρίου του 1973 εισέβαλαν τα τανκς της χούντας, εκατοντάδες είναι οι απλοί πολίτες που αφήνουν ένα λουλούδι ως φόρο τιμής στους νεκρούς της φοιτητικής εξέγερσης.
Την ίδια στιγμή, απανωτές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιφρουρηθούν οι εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Πέμπτη με την πορεία του Πολυτεχνείου. Ακόμη μία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. Η οδηγία που δίνεται στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση είναι η παρουσία τους να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική, για να μην προκαλέσουν στη δύσκολη αυτή πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία.
Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή περισσότερων από 7.000 αστυνομικών και εκατοντάδων πυροσβεστών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία. Από τους 7.000, οι 2.000 αστυνομικοί θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, σε 30 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.
Σε ισχύ τέθηκε από χθες το σχέδιο φύλαξης κτιρίων. Ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ φρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μέτρα και στη Βουλή
Ειδικά στη Βουλή την ημέρα της πορείας θα τοποθετηθεί το κιγκλίδωμα με πλέξιγκλας, το οποίο θα τοποθετηθεί και γύρω από άλλα "κρίσιμα" κτίρια.
Η πιο κρίσιμη μέρα είναι η Πέμπτη, όταν θα πραγματοποιηθεί και η πορεία. Αστυνομικοί περιμετρικά του ΕΜΠ θα προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο κουκουλοφόρων στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένη να τηρήσει τον νόμο, αφήνοντας πάντως την πρωτοβουλία στις εισαγγελικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στα κρίσιμα σημεία γύρω από τα "επίμαχα" κτίρια.
ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΙΧ
Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος σήμερα και αύριο. Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας: παρακαλούνται οι οδηγοί, από σήμερα έως και ανήμερα της επετείου να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: