Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Το νέο εξεταστικό για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου

Το νέο εξεταστικό για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου
Μια δύσκολη χρονιά ξεκίνησε για τους μαθητές της Α' Λυκείου, καθώς θα είναι αυτοί που θα "δοκιμάσουν" πρώτοι το νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες τον σχεδιασμό του για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, ώστε οι φετινοί μαθητές της Α' τάξης να γνωρίζουν εγκαίρως τις λεπτομέρειες του συστήματος.
Το "ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ" παρουσιάζει σήμερα τις βασικές πτυχές του νέου εξεταστικού συστήματος, που θα περιλαμβάνει λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και ύλη και συνυπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων στη Β' και την Γ' τάξη.
Επίσης, τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης θα έχουν ενεργό ρόλο στην επιλογή των φοιτητών τους, ενώ σταθερή θα παραμείνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Ακόμα, στο σημερινό τεύχος οι υποψήφιοι της Γ' Λυκείου θα βρουν πληροφορίες για τα νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα αλλά και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου
ΜΑΘΗΤΕΣ
Ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα για την Γ' Λυκείου

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ
Ποιοι είναι δικαιούχοι για το δελτίο ειδικού εισιτηρίου
+ SOS ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ TIΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: