Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Εκρηξη βίας στα πανεπιστήμια

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, ενώ συγκρούονται στην είσοδο του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης. Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται τα φαινόμενα βίας στα ΑΕΙ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Σε έξαρση οι επιθέσεις φοιτητών κατά καθηγητών και τα επεισόδια μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων. Για πρακτικές προγραφών, συκοφαντιών και διαπομπεύσεων κάνουν λόγο οι πανεπιστημιακοί
Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, ενώ συγκρούονται στην είσοδο του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της
εξέγερσης. Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται τα φαινόμενα βίας στα ΑΕΙ
Eκκληση προς το υπουργείο Παιδείας, τις διοικήσεις των ΑΕΙ αλλά και σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συνδράμουν ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας που όλο και συχνότερα εκδηλώνονται στα ιδρύματα, κάνουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.
Τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια εναντίον καθηγητών από φοιτητές αλλά και μεταξύ φοιτητών έχουν προκαλέσει την ανησυχία του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένα περιστατικά ξεπέρασαν κάθε όριο, με φοιτητές να ξυλοκοπούν καθηγητές, να τους πετάνε αβγά μέσα στις αίθουσες και να κυκλοφορούν με κουκούλες στα ιδρύματα.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών όπου δεν λείπουν οι ξυλοδαρμοί και οι σοβαροί τραυματισμοί, αφού κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βόμβες μολότοφ, ακόμα και πιστόλια φωτοβολίδων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων φοιτητών και προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στα ιδρύματα όπως έγινε χτες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
"Τα φαινόμενα βίας αντιβαίνουν στη βαθύτερη έννοια του Πανεπιστημίου και την αναιρούν", υπογραμμίζουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι οποίοι μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ) κάνουν έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να συνδράμει στο μέγιστο εφικτό και με κάθε τρόπο τα πανεπιστήμια, στις ηγεσίες των ιδρυμάτων να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, και στους πανεπιστημιακούς δασκάλους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας των ιδρυμάτων.
Το επεισόδιο εις βάρος του πρώην πρύτανη Ι. Γρυσπολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΔΕΠ και του προέδρου της, Ν. Σταυρακάκη
"Πρακτικές προγραφών, συκοφαντιών, εμπρηστικών διακηρύξεων, διαπομπεύσεων με ''αφίσες καταζητούμενων'' και βίαιων επιθέσεων της όποιας μειοψηφίας ή μη κατά οποιουδήποτε μέσα στα Ιδρύματα είναι καταδικαστέες, καθότι αντιβαίνουν στη βαθύτερη έννοια του Πανεπιστημίου", υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Νίκος Σταυρακάκης.
Γροθιές και αβγά
Νέα αφορμή για τις εκκλήσεις των πανεπιστημιακών στάθηκε η επίθεση φοιτητών στον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γρυσπολάκη εν ώρα διδασκαλίας, όπου ένας εξ αυτών του πέταξε αβγά στο πρόσωπο και του έδωσε και μια γροθιά όταν ο καθηγητής του έβγαλε την κουκούλα που φορούσε!
Νέα επεισόδια στο Γεωπονικό
Βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες
Αγριος ξυλοδαρμός μεταξύ φοιτητών και απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχτηκαν χτες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Οπως κατήγγειλαν φοιτητές της ΠΑΣΠ 150 μέλη της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ από διάφορες σχολές της Αθήνας, αφού πρώτα κατέστρεψαν τα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιτέθηκαν σε μέλη της παράταξης. Σαφής και μοναδικός στόχος, υποστηρίζει η ΠΑΣΠ, ήταν η πρόκληση σοβαρού τραυματισμού ακόμα και θύματος. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να χρησιμοποιήσουν πέτρες, βόμβες μολότοφ ακόμα και πιστόλια φωτοβολίδων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων φοιτητών και προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στον χώρο του πανεπιστημίου".
Την περασμένη εβδομάδα, την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου είχαν σημειωθεί ανάλογης έντασης επεισόδια στο ΕΜΠ πάλι μεταξύ των ίδιων φοιτητικών παρατάξεων, όταν μέλη της ΕΑΑΚ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συμφοιτητές τους να μπουν στο ίδρυμα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει άγριος ξυλοδαρμός και κυνηγητό στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. "Από το μένος τους δεν γλίτωσαν ακόμα και κοπέλες οι οποίες προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν βάναυσα", καταγγέλλει η ΠΑΣΠ που ζητεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει εμπράκτως "πράξεις που θυμίζουν την άκρα δεξιά και φασιστικές λογικές που επαναφέρουν στη μνήμη μας τις πιο μελανές δεκαετίες στην πολιτική ιστορία της χώρας".

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: