Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Πετρέλαιο με έρανο σε σχολείο

Τα μαθήματα γίνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες (φωτογραφία αρχείου)  
Τα μαθήματα γίνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες (φωτογραφία αρχείου) 
 Με... έρανο θα ζεσταθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Τρικάλων.
Με... έρανο θα ζεσταθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Τρικάλων. Το πετρέλαιο μόλις που επαρκεί μέχρι σήμερα και ήδη ο διευθυντής του σχολείου, Κώστας Πρεβέντης, απηύθυνε έκκληση στους γονείς και τους φορείς της περιοχής να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά νέας ποσότητας.
Πρώτη ανταποκρίθηκε η ηγουμένη της Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, η οποία και έστειλε στο σχολείο 700 ευρώ, ενώ και ο Δήμος Καλαμπάκας ενέκρινε για τη σχολική επιτροπή 2.600 ευρώ. "Ανάβουμε τα καλοριφέρ 1,5 ώρα την ημέρα για να φτάσει το πετρέλαιο. Τις τελευταίες μέρες τα μαθήματα γίνονται κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, αφού το θερμόμετρο δεν ξεπερνά μέσα στις αίθουσες τους 12-13 βαθμούς Κελσίου", είπε στο "Εθνος" ο κ. Πρεβέντης. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας χρειάζεται κάθε χρόνο περίπου 35.000 ευρώ για θέρμανση και πέρυσι στάλθηκαν από το υπουργείο μόλις 13.000 ευρώ, ενώ για φέτος μέχρι στιγμής μόνο 4.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: