Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Μαθητής σε κατάσταση αμόκ με... σπαθί σε Λύκειο

Πρόκειται για είδηση που οδηγεί στη ρήση: Που πάει η κοινωνία μας; Και λαμβάνοντας υπόψιν το περιστατικό, η παραπάνω φράση δεν είναι κλισέ. Διότι μαθητής με σπαθί σαμουράι σε σχολείο δεν είναι σύνηθες φαινόμενο...

Η είδηση έχει ως εξής: Σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος Πολωνός μαθητής, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, επιτέθηκε το πρωί σε σχολείο στο Μαρούσι κραδαίνοντας ένα σπαθί και σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό σε μαθητές, καθηγητές αλλά και σε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του.
Το χρονικό της επίθεσης του νεαρού έχει ως εξής: Πρώτος στο δρόμο του βρέθηκε ένας υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αμαρουσίου από τον οποίο ζήτησε να κατέβει από το όχημα καθαριότητας στο οποίο επέβαινε.
Εκείνος αρνήθηκε και δέχτηκε την επίθεση του 18χρονου με το σπαθί -το οποίο είχε περασμένο στην πλάτη του μέσα από το μπουφάν του- ωστόσο, ευτυχώς, ο υπάλληλος γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.
Στη συνέχεια ο μαθητής κατευθύνθηκε στο σχολείο, στο οποίο εισέβαλε προκαλώντας τον πανικό στους μαθητές που είχαν γίνει μάρτυρες του περιστατικού με τον δημοτικό υπάλληλο.
Κατόπιν ο νεαρός ανέβηκε στο 2ο όροφο κατευθυνόμενος στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει και δέχτηκε -και αυτός- την επίθεση με το σπαθί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι κατάφεραν να απομονώσουν τον μαινόμενο μαθητή και να τον κλειδώσουν στο γραφείο του διευθυντή. Αυτός όμως κατάφερε να ξεφύγει καθώς πήδηξε από το παράθυρο, από ύψος σχεδόν 5 μέτρων!

Εν συνεχεία πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική σημαία,
την οποία κατέβασε από τον ιστό. Η φύλακας του σχολείου, η οποία προσπάθησε να τον σταματήσει, υπήρξε το τρίτο θύμα του καθώς δέχτηκε χτύπημα με το σπαθί στην παλάμη.
Ακολούθως, ο 18χρονος κινήθηκε τρέχοντας στο απέναντι Γυμνάσιο, τραυματίζοντας ελαφρά με το σπαθί και μια καθαρίστρια του σχολείου που βρέθηκε στο διάβα του.
Ο 18χρονος ολοκλήρωσε το «έργο» του κατεβάζοντας την ελληνική σημαία από τον ιστό της τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο παρακείμενο δημοτικό όπου έφτασε ανενόχλητος.
Τελικά, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο αφού είχαν ειδοποιηθεί από τους καθηγητές.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με το Διευθυντή του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου που έζησε από κοντά τα όσα έγιναν και μίλησε για τον νεαρό Πολωνό.

Όπως αποκάλυψε, το παιδί αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα, ωστόσο δεν είχε δώσει δικαιώματα, φαινόταν ένα ήσυχο και καλό παιδί το οποίο ήταν και στη χορωδία του σχολείου.

Ο διευθυντής έκρινε ανεξήγητη την πράξη του και, όπως τόνισε, το παιδί ήταν σε κατάσταση αμόκ και φαινόταν ότι δεν επικοινωνούσε με την πραγματικότητα.
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: