Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Κλειστό την Τετάρτη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Να αναστείλει την λειτουργία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα υπογραμμίζει ότι το μέτρο πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζομένους αλλά και την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και το επίπεδο της έρευνας, υποβαθμίζοντας το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.
"Η αναγκαστική συνταξιοδότηση και η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας αφ' ενός μεν αποτελεί πλήγμα για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους καταρρακώνει ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά, αφετέρου δε απογυμνώνει το ήδη ελλιπές προσωπικό του Πανεπιστημίου από σημαντικότατους υπαλλήλους, το κενό των οποίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητη δυσλειτουργία έως και την πλήρη αδρανοποίηση τομέων ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και για την ομαλή λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Τέτοιες ενέργειες της Πολιτείας υποβαθμίζουν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη φάση εφαρμογής του νέου Νόμου, ο οποίος είχε ως διακηρυγμένο στόχο του την αναβάθμιση της ποιότητας και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ της χώρας μας", αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: