Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

«Εθνική συνεννόηση για την Παιδεία»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής συνεννόησης, που επιτεύχθηκε με την ευρεία πολιτική συναίνεση στην ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια, συμφώνησαν η
υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Η κ. Διαμαντοπούλου υποδεχόμενη τον αναπληρωτή της, δήλώσε ότι με τη νέα κυβέρνηση ανοίγει και ένα νέο κεφάλαιο: «Στο υπουργείο Παιδείας θα έλεγα ότι έχει τον τίτλο: ‘’Ο νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης εφαρμόζεται απαρέγκλιτα’’ με στόχο να έχουμε αποτελέσματα μέσα στη χρονιά», τόνισε.
Η υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι  θεωρεί πολύ θετική συγκυρία την έλευση του κυρίου Αρβανιτόπουλου, και χαρακτήρισε το χώρο της παιδείας "κατ’ εξοχήν  χώρο που πρέπει να «συναντιόμαστε», χώρο εθνικού συμφέροντος.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος είναι ο ίδιος πανεπιστημιακός και αναλαμβάνει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ότι ο χώρος της Παιδείας είναι κατ’  εξοχήν ο χώρος της εθνικής συνεννόησης και πρόσθεσε ότι ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στη διαμόρφωση του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, ήδη, εφαρμόζεται.
«Σε αυτό το πνεύμα με την υπουργό και την υφυπουργό θα προχωρήσουμε ούτως ώστε τα ζητήματα της Παιδείας να τύχουν μιας ευρύτερης εθνικής συνεννόησης», υπογράμμισε.
Στη νέα σύνθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η υφυπουργός κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της, προσθέτοντας εκτός από τις αρμοδιότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα θέματα της Ομογένειας και  τις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου μάλιστα προανήγγειλε  και την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, στα πλαίσια της ίδιας συνεννόησης που επετεύχθη για τα ΑΕΙ:  «Προσβλέπω σε συνεργασία με τον αναπληρωτή Υπουργό, ιδιαίτερα δε εκεί που ‘’παντρεύεται’’ η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τα σχολεία, δηλαδή στο σύστημα πρόσβασης, να έχουμε συναίνεση», τόνισε.

1 σχόλιο:

Potpouri είπε...

Καλησπέρα!!! μου αρέσει πολύ το blog σου , είναι πολύ ενημερωτικό. Σε προσκαλώ στο blog μου. Γεια !!