Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Κονδύλι 500.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των σχολείων

Picture 0 for Κονδύλι 500.000 ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των σχολείων
Το συγκεκριμένο πόσο, αποτελεί την τέταρτη και τελευταία δόση της ετήσιας δαπάνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ
Πράσινο φως άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάθεση κονδυλίου ύψους 508.183,64 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το συγκεκριμένο πόσο, αποτελεί την τέταρτη και τελευταία δόση της ετήσιας δαπάνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικού ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποδίδεται στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των τακτικών και έκτακτων λειτουργικών αναγκών τους.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φρόντισε από νωρίς να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του και έτσι είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που έχει καλύψει και την τέταρτη δόση του πόσου» σημείωσε κατά την εισήγηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για θέματα Παιδείας, Αντώνης Καρούμπης.
Επιπλέον της χρηματοδότησης, ο Αντώνης Καρούμπης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εξασφαλίσει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς η οποία θα διατεθεί για να καλύψει χρόνιες και βασικές κτιριακές ανάγκες στο συγκρότημα «Ευκλείδη» που στεγάζει επτά τεχνικά σχολεία, δύο εργαστηριακά κέντρα και φιλοξενεί περίπου 2.500 σπουδαστές.
«Υπάγεται στην πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης να είναι αρωγός και να στηρίζει την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση η οποία θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στην ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς θα εφαρμοστεί στους Δήμους από την 1η Ιανουαρίου του 2012» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για θέματα Παιδείας, Αντώνης Καρούμπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: