Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Πανελλαδική βράβευση για το Λύκειο Πεδινής

Το Γενικό Λύκειο Πεδινής, πήρε μέρος στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό διαδικτυακά, με τίτλο «Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος –Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά» και απέσπασε το πρώτο
βραβείο της κριτικής επιτροπής. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Λύκειο Πεδινής για βίντεο το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Στάμου
Ευαγγελίας, με τίτλο «Παπαδιαμάντης, Το μοιρολόγι της φώκιας».Όπως αναφέρει σε κείμενό της η κριτική επιτροπή, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Λύκειο Πεδινής «...για την τρυφερότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το αρχικό κείμενο καθώς και για τις επιλογές και τον τρόπο ανάδειξης λογοτεχνικών θραυσμάτων, ώστε ο θεατής να οδηγείται σε νέες ερμηνευτικές αναγνώσεις». Όλα τα έργα των σχολείων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα i-create. Η εκδήλωση για την παρουσίαση και τη βράβευση των διακριθέντων έργων του διαγωνισμού θα γίνει από την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην Αθήνα, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υ.Π.ΔΒ.Μ.Θ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, στην οποία θα παρευρεθούν τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: