Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Θύελλα για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού

Πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εξαιτίας των λιγοστών διορισμών

Το χθεσινο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους»
Το χθεσινο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους»
Εντονη ήταν η αντίδραση των εκπαιδευτικών, για πιθανή αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, θέμα που ανέδειξε το «Εθνος» με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας καθηγητών, Θέμης Κοτσιφάκης, επισήμανε ότι το υπουργείο Παιδείας «φαίνεται ότι έχει επιλέξει να κάνει ελάχιστους διορισμούς τα επόμενα χρόνια, αλλά και να μειώσει τον αριθμό του εκπαιδευτικού προσωπικού, μέσω της εργασιακής εφεδρείας». Εμείς θα απαιτήσουμε, προσθέτει, «να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί εκπαιδευτικών με μόνιμους καθηγητές». Ηδη, προσέθεσε ο κ. Κοτσιφάκης πάνω από 3.000 διοριστέοι εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας των λιγοστών διορισμών.
Μέχρι στιγμής, ανέφεραν μέλη της ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς υπουργείου Παιδείας για το εάν θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, αλλά φοβούνται ότι, εξαιτίας της οικονομικής λιτότητας και κατ΄ επέκταση των λιγοστών διορισμών, ενδεχομένως και να τον αναβάλουν.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ανέφεραν πως, εάν ανακοινωθεί η εργασιακή εφεδρεία για τους εκπαιδευτικούς, θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.
«Δεν θα ανεχτούμε να χυθεί «αίμα» στην εκπαίδευση και να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καθηγητής Νίκος Παπαχρήστος.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν και στις ελλείψεις σχολικών βιβλίων, λέγοντας πως δεν έχει φτάσει ακόμη στα σχολεία το 25% των βιβλίων, ενώ λείπουν και ορισμένα της Γ΄ Λυκείου, όπου οι μαθητές της θα διαγωνιστούν το καλοκαίρι στις πανελλαδικές, όπως Αρχαία, Φυσική και Λατινικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: