Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Α. Διαμαντοπούλου: «Οι πρυτάνεις θέλουν να ελέγχουν τα ιδρύματα»


Κατά των πρυτάνεων στράφηκε η υπουργός Παιδείας, λέγοντας ότι «δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους εάν κάτι είναι ή όχι συνταγματικό».


«Οι πρυτάνεις αντιδρούν στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση γιατί θέλουν να ελέγχουν τα ιδρύματα», επανέλαβε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας και προειδοποίησε με διακοπή της
χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν το νόμο.Ακόμα, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως όποιος θέλει, μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου. «Οι πρυτάνεις έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά του νόμου, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους εάν κάτι είναι ή όχι συνταγματικό», είπε χαρακτηριστικά.
Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμα πως τα πανεπιστήμια αρνούνται να στείλουν καταστάσεις για την εφεδρεία, υποστηρίζοντας ότι έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια πελατειακές σχέσεις, «καθώς η εκλογή τους γίνεται και από το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων».
Για τις καθυστερήσεις στη διανομή των βιβλίων η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως έχει τυπωθεί και διανεμηθεί το 92% των βιβλίων και πως παρά τις καθυστερήσεις, το εκπαιδευτικό έργο γίνεται κανονικά.
Τέλος, για το θέμα των συσσιτίων, η υπουργός είπε ότι έχει δοθεί εντολή προς τους διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα να αναφέρουν στο υπουργείο τυχόν προβλήματα με παιδιά σε ασιτία.
www.kathimerini.gr πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: