Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτό το μέτωπο υπουργείου - πρυτάνεων

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Πρόθεση μη εφαρμογής του νόμου καταλογίζει σε πρυτάνεις η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου
Στον απόηχο των αντιπαραθέσεων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και μερίδας πρυτανικών αρχών για την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, διενεργήθηκαν στο ΤΕΙ Σερρών οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών Συμβουλίων.

Στον απόηχο των αντιπαραθέσεων της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και μερίδας πρυτανικών αρχών για την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, διενεργήθηκαν στο ΤΕΙ Σερρών οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών Συμβουλίων.
Την ίδια στιγμή οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σίμος Σιμόπουλος και Θεοδόσης Πελεγρίνης, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ζητούν να παρέμβει προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στα πανεπιστήμια.
Οπως αναφέρουν, η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά προς την εφαρμογή του Ν. 4009/11 δημιουργεί προβλήματα, που οδηγούν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων σε αδιέξοδο. «Πρεσβεύουμε ότι σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση χρειάζεται καταλλαγή και θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το κύρος σας προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση, πολλώ μάλλον αφού υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να καταλήξει σε αλόγιστη βία», αναφέρουν οι δύο πρυτάνεις.
Σχόλιο
Αναφερόμενη στο θέμα και σχολιάζοντας την επιστολή των δύο πρυτάνεων η Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Υπάρχει ένας νόμος και ο νόμος αυτός από την ημέρα που ψηφίστηκε εφαρμόζεται κανονικότατα. Ενα πράγμα μόνο δεν προχωράει: τα θέματα που έχουν σχέση με την εκλογή των νέων διοικήσεων.
Στην επιστολή (των πρυτάνεων) τονίζεται ότι γίνεται βεβιασμένη εφαρμογή και δεν υπάρχει χρόνος για την εφαρμογή. Ξέρετε τι έπρεπε να κάνει ο πρύτανης για να εφαρμοστεί αυτό το άρθρο; Να υπογράψει μια διαπιστωτική πράξη και να σχηματίσει μια επιτροπή από τους πέντε αρχαιότερους καθηγητές, για να ξεκινήσει η διαδικασία των εκλογών. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν υπέγραψε αυτή τη διαπιστωτική πράξη».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: