Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Εκπαιδευτική «αναβάθμιση»

Γιώργος Κύρτσος
Η κυβέρνηση Παπανδρέου και τα στελέχη της που κοσμούν με την παρουσία τους την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν προκαλέσει φοβερά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Το οργανωτικό αλαλούμ οδήγησε στη μη έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο. Εκτιμάται ότι τα σχολικά βιβλία θα φτάσουν σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους μαθητές το Φεβρουάριο. Ένας άλλος εκπαιδευτικός «άθλος» είναι η αδυναμία πολλών σχολικών μονάδων να προμηθευτούν το αναγκαίο πετρέλαιο θέρμανσης. Το αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι να κρυώνουν οι μαθητές και να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων.
Το πετρέλαιο θέρμανσης χάθηκε κάπου μεταξύ του διοικητικού λαβύρινθου του «Καλλικράτη» και του περιορισμού των κονδυλίων για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των δήμων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, μετράει το αποτέλεσμα, που είναι προσβλητικό για τους μαθητές και τους δασκάλους και ταπεινωτικό για την ίδια την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: