Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ


Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας ζήτησε με επιστολή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας επισημαίνοντας τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου «που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις». Η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι «στο χώρο του
Δημόσιου Σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων» όπως και ότι ...
«τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους».
Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο δεν υπάρχει οργανωμένος διάλογος μεταξύ του υπουργείου και της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών, προσθέτει.
Όπως ακόμη επισημαίνει η ΔΟΕ, «έχουν περάσει 14 μήνες από τη τελευταία συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την κ. υπουργό και 10 μήνες από τη τελευταία συνάντηση με την κ. Υφυπουργό».
Η ΔΟΕ επισημαίνει ότι πρέπει να συζητηθούν η εφεδρεία των εκπαιδευτικών, τα θέμα των σχολικών βιβλίων, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, η κατάργηση αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ο πλεονάζον χρόνος σε βαθμό και Μ.Κ., η τριετής υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση, οι αποσπάσεις μελών ΙΠΕΜ/ΔΟΕ και η αναδιάρθρωση δομών εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: