Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Αρβανιτόπουλος με πρυτάνεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια σχετικά την εφαρμογή του νέου νόμου, συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Συνόδου των Πρυτάνεων με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.
Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και σημείωσε ότι βρέθηκε «λύση για το θέμα των φοιτητικών εστιών», που «θα εγγυάται την ομαλή παραλαβή και λειτουργία» τους. Συγκεκριμένα, οι εστίες θα περάσουν στη δικαιοδοσία των πανεπιστημίων, αφού πρώτα γίνει η εξομάλυνση των προβλημάτων τους και οπωσδήποτε όχι πριν από τον Αύγουστο του 2012. Τόνισε, δε, ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να μπορέσουμε να πετύχουμε την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων. Για τον λόγο αυτόν ζήτησα να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι από την εφεδρεία για έναν χρόνο ούτως ώστε, σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και στην προσπάθεια υλοποίησης του νόμου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα πανεπιστήμια. Τέλος συζητήσαμε για την πλήρη εφαρμογή του νόμου, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός με την απάντησή του στην επιστολή των πρυτάνεων. Κοινός τόπος είναι να εφαρμοστεί ο νόμος στην ολότητά του».
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης αναφέρθηκε κι αυτός στη συζήτηση για τα τρέχοντα προβλήματα των πανεπιστημίων, τα οποία, όπως είπε, προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου. Ο κ. Αλμπάνης είπε ότι αποτελεί θετική διέξοδο η λύση που δόθηκε στο θέμα των φοιτητικών εστιών, καθώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το καθεστώς που λειτουργούσαν έως το καλοκαίρι, ενώ τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, το οποίο μένει εκτός εφεδρείας. Ανέφερε, επίσης, ότι η συζήτηση για τις διαδικασίες εκλογής των διοικήσεων των πανεπιστημίων θα συνεχιστεί σε επόμενες συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «δεν κουβεντιάσαμε θέμα χρονικής αναβολής του νόμου, εκείνο που μας απασχολεί είναι να υπάρξει καταλλαγή στα πανεπιστήμια». Όσον αφορά, δε, στην επιστολή των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου στον πρωθυπουργό, για παρέμβαση όσον αφορά στην εφαρμογή του νόμου, ο κ. Αλμπάνης είπε ότι «θα κριθεί εκ του αποτελέσματος αν αυτό θα αποδώσει», σημειώνοντας πως «ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε» με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τα πανεπιστήμια «έχουν το δικαίωμα να κάνουν τέτοιες κινήσεις για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους».
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: