Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Κοινό μέτωπο για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

 Από τους Δημάρχους της Θεσπρωτίας 
Κοινό μέτωπο για το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα
Παναγιώτης Ρίζος
Όπως αναμενόταν και είχε προαποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα, οι τρεις Δήμαρχοι του Νομού Θεσπρωτίας, συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο, επισκέφθηκαν στο διοικητήριο
του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, τον Πρόεδρό του κ. Γκίκα, για το θέμα του Παραρτήματος που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα και το οποίο κινδυνεύει να κλείσει, αν δεν υπάρξει ανατροπή στα δεδομένα.
Η συνάντηση εξελίχθηκε ικανοποιητικά κατ' αρχήν, με τους Δημάρχους του Νομού να παρουσιάζουν τις θέσεις-προτάσεις τους, που ταυτόχρονα αποτελούν και την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γκίκα να συμφωνεί με όσα του τέθηκαν, αλλά το ερώτημα να παραμένει για το αν αυτή είναι η πρόθεσή του ή αν θεωρεί προτιμότερη τη συγκέντρωση όλων των Τμημάτων στην Άρτα, στο πλαίσιο της μείωσης του λειτουργικού κόστους, όπως ακριβώς προβλέπει το ένα εκ των τριών σχεδίων της πρότασης που πέρασε από τη Γενική Συνέλευση προ εβδομάδας.
Οι προτάσεις του... κοινού μετώπου
Οι Δήμαρχοι του Νομού, Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, Παραμυθιάς, Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση και Φιλιατών Μηνάς Παππάς, όπως είχαν συμφωνήσει στη μεταξύ τους συνάντηση, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, απαιτώντας από τη διοίκηση του ΤΕΙ.
1. Τη συνένωση των τριών τμημάτων Ιχθυοκομίας & Αλιείας ( Θεσσαλονίκης, Μεσολογγίου, Ηγουμενίτσας ) σε ένα με έδρα τη Ηγουμενίτσα, όπου οι υποδομές υπάρχουν και τα Ακαδημαϊκά κριτήρια πληρούνται.
2. Την αναβάθμιση του τμήματος Εφ. Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο, σε Σχολή Ξένων Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας με δύο τμήματα, των Ξένων Γλωσσών και το τμήμα Μετάφρασης.
Ναι μεν, αλλά...
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γκίκας, παραδέχτηκε ότι και η Ηγουμενίτσα έχει ανάγκη να διατηρήσει τις σχολές του ΤΕΙ και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα τμήματά της, αλλά αυτό παραμένει άγνωστο πως μπορεί να μεταφραστεί και αν είναι πράγματι και δική του πρόθεση.
Όσο για τα περαιτέρω σύντομα οι Δήμαρχοι του Νομού ή έστω εξουσιοδοτώντας και οι υπόλοιποι το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, θα μεταβούν στην Αθήνα, συναντώμενοι με την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου. Με σκοπό να την πείσουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες που μπορούν να διατηρήσουν και μάλιστα βιώσιμα, το ΤΕΙ στη θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: