Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά μουσεία και μνημεία τα Σαββατοκύριακα

Κλειστά μουσεία και μνημεία τα Σαββατοκύριακα
Το ενιαίο μισθολόγιο και η εφαρμογή του ωραρίου που ο σχετικός νόμος προβλέπει σε όλο το Δημόσιο, θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τα Σαββατοκύριακα.

Το ενιαίο μισθολόγιο και η εφαρμογή του ωραρίου που ο σχετικός νόμος προβλέπει σε όλο το Δημόσιο, θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων τα Σαββατοκύριακα. Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων αποφάσισε να απέχουν τα μέλη της από την εργασία τους τα Σαββατοκύριακα, καθώς θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόβλεψη πληρωμής τους για τις ημέρες αυτές. Το αποτέλεσμα είναι «να χάνονται ήδη δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών των αρχαιοφυλάκων» όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Η αποχή των αρχαιοφυλάκων ξεκινά από αύριο και μεθαύριο. Ανήμερα τα Χριστούγεννα τα μουσεία και οι χώροι είναι έτσι κι αλλιώς κλειστά, ενώ την παραμονή δεν έχουν ιδιαίτερη επισκεψιμότητα. Επομένως, το υπουργείο δεν μοιάζει να πιέζεται ιδιαίτερα, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι αρμόδιοι θεωρούν πως μόνο με νομοθετική ρύθμιση είναι δυνατόν να εισπραχθούν αναδρομικά οι αμοιβές, κάτι δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η ΠΕΥΦΑ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και τα επόμενα Σαββατοκύριακα, ρίχνοντας το φταίξιμο στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: