Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Μειώνονται οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές

Μειώνονται οι θέσεις στις στρατιωτικές σχολές
Μπροστά σε ακόμη μία μείωση στις θέσεις που προσφέρουν οι στρατιωτικές σχολές θα βρεθούν φέτος οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τις συγκεκριμένες σπουδές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν στο «ψαλίδισμα» των θέσεων, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη από πέρυσι και όπως δείχνουν τα πράγματα θα επεκταθεί.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, το 2010 συνολικά απ' όλες τις κατηγορίες εισήχθησαν στις στρατιωτικές σχολές 1.436 άτομα, ενώ το 2011 εισήχθησαν 1.290. Η ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές την τελευταία δεκαετία είναι τεράστια και οι υποψήφιοι δίνουν αγώνα μέχρι τελικής πτώσης διεκδικώντας μία θέση.
Η μεγάλη ζήτηση βέβαια έχει προκαλέσει και κατακόρυφη άνοδο των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές, οι οποίες πλέον τα τελευταία χρόνια κινούνται πάνω από τα 17.000 μόρια.
Σήμερα στο «ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ» θα βρείτε πληροφορίες και για την πρόσληψη των σχολικών συμβούλων, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τελειώσει οι σχετικές διαδικασίες και θα καταρτιστούν οι τελικοί πίνακες.
Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για την εισαγωγή στα τμήματα Φυσικής Αγωγής, αλλά και για την αναγνώριση τίτλων που προέρχονται από ΑΕΙ του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: