Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Άρνηση πρυτάνεων για ακαδημαϊκό ταξίδι στις ΗΠΑ

Λίγους μήνες μετά το ταξίδι της υπουργού Παιδείας στις ΗΠΑ και στη Silicon Valley, στο οποίο συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών πανεπιστήμιων, ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, αξιοποιώντας το πρόσφορο έδαφος που είχε δημιουργηθεί, προσκάλεσε τους Έλληνες πρυτάνεις να έρθουν σε επαφή με τον ακαδημαϊκό κόσμο της Αμερικής.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία από τον ΟΤΕ

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογικό εξοπλισμό διένειμε σε σχολεία και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ο ΟΤΕ για πέμπτη συνεχή χρονιά.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΑΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ...
 Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να αγαπάμε και να καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την ύπαρξη.

Πρωτοβουλία διαπανεπιστημιακής συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ

Ταξίδι του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στην Ουάσινγκτον
Μία πρωτοβουλία με σκοπό την στενότερη επαφή και συνεργασία του ακαδημαϊκού κόσμου των ΗΠΑ με τα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε το περασμένο

"ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ"

"ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΝΟΥ" παρουσίασε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στους Ηπειρώτες της Αθήνας.


Από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ανεβαίνει σε 70 Αθηναικούς Κινηματογράφους και στη συνέχεια στην Επαρχία.

ΕΝΕΡΓΩΣ Είναι βουλευτικές οι εκλογές του Μάη

Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Βουλή έχει παράγει για μια πενταετία σημαντικό έργο.
Για αυτό και οι επικείμενες εκλογές του Μάη θα στείλουν ανάλογα πολιτικά μηνύματα. Ωστόσο, θα καταγραφεί ως πολιτική