Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ...!

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ και ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ...

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων, καταγγέλει την Διαμαντοπούλου ότι σκόπιμα προχώρησε στην συγκρότηση "Ομάδας Εργασίας", γιά το μάθημα των θρησκευτικών και απέκλεισε τις Θεολογικές Σχολές...!!!

Ολλανδία Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους κατά των περικοπών στην εκπαίδευση

 
Σε πρώτο πλάνο, ο Εμίλ Ρόμερ, αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος
Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές και καθηγητές διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Χάγη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που προβλέπει ο προϋπολογισμός της ολλανδικής κυβέρνησης στην παιδεία.«Δεν καταλαβαίνω την κυβέρνηση που δηλώνει ότι η

Διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευσηΤις προτάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέδωσαν, οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία συναντήθηκαν την Παρασκευή.

ΑΕΙ: Η ηθικολογία ναρκοθετεί τη μεταρρύθμιση...

 του Ανδρέα Τρούμπη καθηγητή Οικολογίας, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αν το 2011 αγγέλλεται ως το έτος των δομικών αλλαγών στην καθαυτό συγκρότηση του Δημόσιου Χώρου στην Ελλάδα, η μεταρρύθμιση του πλέγματος Διοίκησης και λειτουργίας των ΑΕΙ θα αποτελέσει σίγουρα μια κορυφαία στρατηγική κίνηση, με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία και τα κοινωνικά πρότυπα της χώρας.

Η προϋπόθεση του πανεπιστημίου

Tου Πασχου Μανδραβελη
Eνας νεολογισμός γαλλικής κοπής κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα. Είναι το «απροϋπόθετο πανεπιστήμιο», μια ποιητική ιδέα του Ζακ

Ο «Καλλικράτης» πάει σχολείο

Με ποια κριτήρια θα γίνουν εκτεταµένες 
συγχωνεύσεις και συνενώσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας
Τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας ετοιµάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας µε εκτεταµένες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και δηµιουργία πολυδύναµων σχολείων.

Μέθοδος διδασκαλίας για υπουργούς

Σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας υιοθέτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός προέβαλε ένα βίντεο για την