Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ποια σχολεία συγχωνεύονται στο Νομό Ιωαννίνων

Προειλημμένες οι αποφάσεις των συγχωνεύσεων από το Υπουργείο Παιδείας


Ειλημμένες φαίνεται πως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις σχολικές μονάδες που θα συγχωνευτούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Μπορεί τόσο το Υπουργείο, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Νέες γεωπολιτικές ισορροπίες

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Με όσα συνέβησαν στην Τυνησία, με όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο, αλλά και στην Υεμένη, με όσα κυοφορούνται στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή αλλά και ειδικότερα στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται να αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς. Το ντόμινο αυτή τη στιγμή είναι βέβαια η Αίγυπτος, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αραβική χώρα η οποία κατέχει μια νευραλγική γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση. Τη σημασία αυτή μπορεί να την αντιληφθεί κανείς και από μόνο το γεγονός ότι παίρνει τη

Εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής

Θα δώσει τη Δευτέρα στον αρμόδιο εισαγγελά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα για την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες καλείται να δώσει τη Δευτέρα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και δύο ακόμα πανεπιστημιακοί.