Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Η λέξη της εβδομάδας: “άσυλο”

από τα 24γράμματα: Η ιστορία της λέξης

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται λόγος για τον περιορισμό του Ασύλου. Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης οι ιεροί χώροι, που παρείχαν άσυλο, είχαν αυξηθεί υπερβολικά (για να προστατεύονται όλοι οι αντιφρονούντες υπόδουλοι) και για αυτό οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να τους περιορίσουν για να αποφεύγεται η υπόθαλψη “ταραχοποιών στοιχείων”.

ΕΝΕΡΓΩΣ: Ταρτουφισμός, συνώνυμο υποκρισίας

Φωτογραφία
Του Κώστα Γουλιάμου*
Αηδιασμένοι, μπουχτισμένοι, μπερδεμένοι, σχεδόν πισθάγκωνα δεμένοι, από τα ψέματα και τις φενάκες της φοβερής ετούτης εποχής» σημείωνε στην ποιητική του συλλογή «Οκτάνα» ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Αυτή ακριβώς η κωδικοποιημένη πολιτική διάθεση του ποιητή αποκτά, όσο ποτέ άλλοτε, επίκαιρες διαστάσεις. Ειδικότερα με τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την Τυνησία, όπου οι πολίτες απανταχού της γης είναι, μεταξύ άλλων, έμπλεοι με το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας. Τυπικό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΡΓΚΦΟΥΡΤΗ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: POLYTROPON

Υπουργείο Παιδείας «Νέο λύκειο» από τον Σεπτέμβιο


 
Αλλαγές στο λύκειο προετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας
Στο μοντέλο, που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει το «νέο λύκειο» αναμένεται να έχουν καταλήξει σε δύο μήνες τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το Α.Π.Ε. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κλ. Ναυρίδης, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του πλαισίου του νέου λυκείου,