Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Προ των πυλών η ηλεκτρονική καταγραφή πτυχίων

Του NIKOY MAΣΤΟΡΑ (ΤΑ ΝΕΑ)
Σε ηλεκτρονική βάση δεδοµένων θα καταχωριστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται στη χώραπροκειµένου να δηµιουργηθεί το Εθνικό Προσοντολόγιο. Ολα τα πτυχία, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, τίτλοισπουδών κ.λπ. που απονέµονται από

Αλλαγές από το Δηµοτικό έως το Λύκειο

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ (ΤΑ ΝΕΑ)
Νέα αναλυτικά προγράµµατα, νέοι τρόποι διδασκαλίας, νέα δοµή της διδακτέας ύλης και λιγότεροι διορισµοί µόνιµων εκπαιδευτικών. Αλλαγές από το Δηµοτικό µέχρι και το Λύκειο τη φετινή χρονιά επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Αλλαγές θα γίνουν και στη δοµή της εκπαίδευσης καθώς στο στελεχιακό δυναµικό της. Παράλληλα τουπουργείο Παιδείας

Πικάσο στο Μεταξουργείο

ΕΡΓΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
ΣΤΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Πορτρέτο της Marie Marevna, σε ανάµνηση», σκίτσο του Πάµπλο 
Πικάσο (1951) από τη συλλογή του Γιώργου Οικονόµου, που εκτίθεται 
στη ∆ηµοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μεταξουργείο
Του ∆ηµήτρη ∆ουλγερίδη 
 Ούτε Πικάσο ούτε Ματίς ούτε Μοντιλιάνι. Κανένας από τους διάσηµους καλλιτέχνες δεν κοσµεί τους τοίχους στο προσωπικό γραφείο του Γιώργου Οικονόµου, στο Μαρούσι.
Στην έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας DryShips η εικόνα απέχει έτη φωτός από τη ∆ηµοτική Πινακοθήκη του Μεταξουργείου, όπου

Συνεδριάζουν οι πρυτάνεις στο Ναύπλιο

Οι προωθούμενες αλλαγές στα ΑΕΙ βρίσκονται στο επίκεντρο της συνόδου των πρυτάνεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ναύπλιο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα γίνει συζήτηση και για το μοντέλο διοίκησης σχετικά με την αυτοτέλεια των ιδρυμάτων και τα όρια των παρεμβάσεων του κράτους στη λειτουργία των πανεπιστημίων, καθώς και για τη στρατηγική χρηματοδότησης της έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνεδρίαση θα παραστεί το Σάββατο και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.